Si të fitosh një argument kundër një hipokriti

1

Hapat

1
Qëndro i ftohtë në kokë. Kur këta njerëz janë të humbur një argument, ata kanë tendencë për të bërë pak më shumë se ju prerë dhe pastaj ju fyejnë. Nëse ju bëhet inatosur apo i tërbuar, ata mund të vazhdojnë të fyej ty si ata e dinë se ju jeni të dobët në atë pikë. zemërimi yt mund të karburantit zemërimin e tyre si edhe. Megjithatë, kur ju qëndroni racionale dhe të qetë, ju mund të vazhdojë për të provuar pikat e tyre të gabuara, pa hyrë në dhunë fizike.

2
Përdorni argumentet e tij kundër tij, në mënyrë racionale. Shpesh kur ai ju fyen, ai nuk mund të kuptojë se ai është duke bërë thirrje ju atë që ai me të vërtetë është. Le të thonë se ai ju quan një hipokrit, për disa arsye. Nëse e keni njohur atë për një kohë, ju mund të sjellë atë përsëri në një pikë të caktuar në kohë se ai ishte një hipokrit i madh dhe i thoni atij se ai vetë ishte një herë një hipokrit, dhe në të vërtetë, është ende një hipokrit për thirrjen që një hipokrit kur ai dikur ishte një. Nëse ai ju urdhëron të bëni diçka absolutisht e pamundur, si mendjen videokasetë dikujt, atëherë ju mund të kërkoni atë, “Në qoftë se kam pyetur ju për të bërë këtë, do të ju?” Nëse ai thotë po, të nxitur atë për të. Nëse ai me gjysmë zemre thotë jo, në të vërtetë ju mund të merrni atë për të pranuar që keni fituar, sepse ju mund të shihni se ai pranoi humbjen në një pikë. Përpiqen për të marrë atë që të pranojë humbjen duke e bindur atë që pikat e tij të tjera janë gjithashtu të gabuar. Nëse ai nuk përgjigjem pyetjes tuaj në të gjithë dhe në vend të fyen, shih hapin e ardhshëm.

3
Njohin kur ju keni fituar. Zakonisht, këta njerëz kurrë nuk do të shihni se ju keni fituar të vërtetë argumentin. Megjithatë, ju mund. Në një pikë të caktuar, kur ju keni mbështetur atë në një qoshe me ka argumente lihen të thonë kundër jush, e vetmja gjë që ai mbeti është fyerje e tij. Në këtë pikë, ju e dini se ju keni fituar argumentin, edhe nëse ai nuk e pranon këtë pikë. Ju mund të zgjidhni për të dalë këtu, në qoftë se e lejojnë rrethanat.
4
Mëso zakonet e tij. Njerëzit kanë lëvizje të caktuara, shprehjeve të fytyrës apo gjeste kur ata arrijnë në pikën ku kanë humbur. Disa fshehin atë mirë, disa shpërtheu në lot, dhe, në rastin e këtyre njerëzve, disa të marrë një fytyrë apatike që injoron argumentin tuaj racionale. Kur ju shihni se në fytyrën e në vend të zemërimit, mospërfillje ose sarkazëm e personit, që mund të keni fituar. Megjithatë, disa njerëz suva një maskë injorant mbi fytyrën e tyre kur argumenti sapo ka filluar. Ata do të kenë diçka për të shënuar humbjen e tyre, edhe pse. Shikoni për të.
5
Nëse ai është duke bërë një rregull, e konsiderojnë ndershmërinë e tij. Personi mund të jetë duke u përpjekur për të siguruar një rregull që është krejtësisht e padrejtë të një grup njerëzish duke vendosur grupin tjetër në një pozitë më të lartë. Tregoj atij se kjo është e padrejtë, dhe të shpjegojnë pse. Ai mund të shkarkojë shpjegimin tuaj me një valë dhe të përdorin një justifikim të vogël duke i dhënë grupit më të vogël një bonus me germa të vogla të statusit të tyre të mjerueshme. Në këtë rast, ju mund të informojnë atë se ajo është ende e padrejtë. Kjo mund të mbajë në për shumë kohë, kështu që ju mund të thoni atij se çfarë keni në mendje. Vini re se çfarë keni në mendje duhet të jetë me të vërtetë i drejtë, ose ai mund të hidhen në mundësinë për fyerje ju dhe hipokrizinë tuaj. Ndoshta ai do të mohojë padrejtësinë e sundimit, në të cilin rast ju mund të nxiste atë për të shpjeguar pozicionin e tij. Pasi dëgjoi me vëmendje shpjegimin e tij, ju mund të vendosë nëse ajo është e saktë në mendjen tuaj apo jo.
6
Nëse ai është duke bërë një kërkesë, të vendosë nëse duhet të japë atë. Ju mund të ndiqni këshilla e mëparshme nga ky udhërrëfyes në këtë situatë. Nëse ai është duke i kërkuar për të marrë diçka të pamundur, kërkoni atë nëse ai do të mund të marrim këtë artikull vetë. Nëse ai thotë se po, kërkoni atë për të, nëse ai thotë jo, të përpiqet për të marrë atë për të kuptuar që ka fituar, dhe në qoftë se ai ju fyen dhe ju tregon për të “vetëm të marrë atë,” ju mund të them atë që është e pamundur dhe kërkoni atë në qoftë se ai mund të merrni atë vetë përsëri. “Vetëm të marrë atë” nuk është një argument i arsyeshëm, dhe ju duhet të bëjë atë të kuptojë se. Nëse ai ju pyet për të respektuar atë më shumë, pyesin pse. Në qoftë se ai thjesht e vendos veten si superior, pyesin pse ai e meriton atë. Deri sa ju të merrni arsyet e duhura, ju nuk duhet të respektojnë atë më shumë se kushdo tjetër në rangun e tij. Çdo kërkesat e tjera mund të shihet në të njëjtën mënyrë.
7.
Mos harroni se, në përgjithësi, mënyra për të fituar kundër dikujt si kjo mund të përmblidhet me 5 Ws:
Who: A mund të binden se personi që ju jeni duke argumentuar kundër eventualisht për të pranuar humbjen, apo ai plotësisht i gatshëm për të humbur?
Çfarë: Tema që ju jeni duke argumentuar në lidhje, me kërkesën që ju jeni duke konsideruar, çdo gjë që mund të jetë duke argumentuar në lidhje me atë shumë e rëndësishme. Ju duhet të marrin në konsideratë të gjitha faktet në lidhje me temën tuaj si ju thonë, kështu që ju nuk do të humbasë diçka të rëndësishme që personi mund të hidhen në dhe të përdorin kundër jush.
Kur: Zgjidhni një kohë të përshtatshme për të përballur këtë person, ose për atë që u njohëm në qoftë se ballafaqimi i tij i parë është në një kohë të keqe. Ju jeni më të mirë duke argumentuar, kur ju jeni të qartë me mendje se sa kur ju jeni plot me emocione apo lodhje.
Ku: Zgjidh një vend ku çdo britmat e tyre nuk do të shqetësojnë shumë njerëz, si jashtë ku shumë njerëz janë duke bërtitur me kënaqësi anyway. Megjithatë, në qoftë se ju e dini se kundërshtari juaj mund të arrijnë të mbajnë një kokë të ftohtë, vendndodhja nuk ka veçanërisht rëndësi.
Pse: Gjithmonë e di arsyet e tij. Nëse ai nuk i ndajnë ato me ju së pari, kërkesa e tyre. Nëse ai nuk ka arsye, argumenti i tij nuk ka bazë dhe së shpejti do të shkërmoqet.
8
Njohin Reverse. Në udhëzues e mësipërme, ajo ka qenë deklaruar se çfarë të bëni nëse një person erdhi tek ju, të udhëhequr argumentin deri sa ju mori kontrollin e tij, ka bërë kërkesën dhe bëri kërkesat. Megjithatë, ju mund të jetë personi për të përballur një tjetër. Kjo nuk është shumë e ndryshme në qoftë se ju jeni duke bërë një kërkesë, por ajo që do të japë atë thjesht refuzon të. Ju duhet të jetë e kundërta e personit përshkruar më sipër, duke paraqitur një kërkesë të drejtë, duke i dhënë arsyet e duhura, etj Kjo është me të vërtetë nuk janë të ndryshme. Të gjithë ju duhet të bëni është të argumentuar në të njëjtën mënyrë logjike duke qëndruar të qetë.

 

Kërko