Shkencëtarët sapo kanë krijuar kristale që mund të na lejojnë të marrim frymë nën ujë!

1

Shkencëtarët danezë janë një shumë afër për të krijuar një kristal të ri revolucionar i clili do të ndihmonte në mënyrë të jashtëzakonshme njerëzit që vuajnë nga sëmundjet respiratore, në saje të një kristali të ri absorbues. Duke punuar në Universitetin Jugor të Danimarkës, grupi ka zbuluar një materiale të kristaltë që është i aftë për të tërhequr oksigjenin nga uji dhe ajri, një zbulim i cili më në fund do të bëjë të pa nevojshme bartjen e tankeve të oksigjenit.

Ky zbulim i ri mund të iu jep aftësi super-njerëzore zhytësve të thellësive në detë duke iu mundësuar të qëndrojnë nën ujë për periudha të zgjatura kohe pa një tank ajri.

Trupi i njeriut në kushte normale mund të funksionojë madje nëse ajri rreth nesh përmban vetëm 21% oksigjen?

Kjo ishte tema kryesore e studimit të kryer në Universitetin e Danimarkës Jugore, me ndihmën nga Universiteti i Sidneit, Australi.

Kërko