Çfarë është gjysmë-hëna në thonjët tuaj

7

Në thonjët e njeriut ka shumë informata të cilat mund të jenë indikatorë të sëmundjeve të ndryshme. Keni vërejtur shenjën në formë gjysmë-hëne në thonjët tuaj? Ajo është shumë e ndjeshme dhe sigurohuni që të mos e dëmtoni. Kjo formë ndryshe quhet ‘lunula’ që nga gjuha Latine do të thotë “hënë e vogël”.

Kjo është pjesa e dukshme e rrënjës së thoit, dhe nëse kjo pjesë dëmtohet i tërë thoni do të deformohet përgjithmonë.

Nëse pjesa e tjetër e thoit dëmtohet por lunala mbetet e pa prekur atëherë thoi do të jetë i sigurt që do të ripërtrihët.

 

Lunula është e njohur për përmbajtjen e informatave lidhur me gjendjen shëndetësore të një përsoni

 

Lunala e skuqur mund të jetë indikator i sëmundjeve kardiovaskulare

Mungesa e lunala-së ose një lunala shumë e vogël është indikator i mostretjes së duhur dhe toksinave të tepërta në trup.

 

A dëmtohet lunala nga lyerja e thonjëve?

Fatëmirësisht jo. Lyerja e thonjëve për zbukurim apo tjetër nuk e dëmton apo ndalon funksionin e lunalas respektivisht thoit.

Kërko