UEFA shpall klasifikimin special, ja 5 klubet madhështore të Champions-it

3

Faqja zyrtare e UEFA-s ka gjeneruar dhe publikuar një klasifikim relativ për pikët e grumbulluara nga skuadrat në historinë e Champions League, në mënyrë që të mund të identifikohen dhe vlerësohen ekipet më të mira të të gjitha kohërave. Kriteret e vlerësimit për përfshirjen dhe renditjen në këtë klasifikim ishin akordimi i 2 pikëve për çdo fitore dhe 1 pike për çdo barazim.

Top 10 i klasifikimit të ekipeve në Champions League:

1. Real Madrid CF, 325 pikë
2. FC Barcelona, 316 pikë
3. FC Bayern Munich, 288 pikë
4. Manchester United FC, 272 pikë
5. Arsenal FC, 207 pikë
5.Juventus,207 pikë
7. Milan, 197 pikë
8. Chelsea, 190 pikë
9. Porto, 185 pikë
10. Lyon, 134 pikë

Kërko