Ja 5 arsye pse duhet të flini në krahun e majtë çdo natë

Sipas shumë studimeve, mënyra se si flini duket se ka shumë rëndësi, posaqërisht për shëndetin tuaj.

Por cila anë është më e mira për të fjetur? Fjetja në anën e majtë është më e mirë se ana e djathtë dhe atë për disa arsye si më poshtë:

Ndihmon në filtrimin e toksinave

Trupi juaj do të ketë më shumë kohë të i filtroj toksinat për shkak se ana e majtë është sepse është ana dominante limfatike. Fjetja në anën e majtë gjithashtu ndihmon në eliminimin e enzimave të dëmshme nga truri.

Ndihmon tretjen e ushqimit

Fjetja në anën e majtë e përmirëson sistemin digjestiv apo të tretjes, dhe i lejon trupit që më shpejt të eliminoj dhe largoj toksinat e mbledhura. Gjithashtu, kur vendosni në anën tuaj të majtë, është më e lehtë për ushqimin që të zhvendoset tek zorra e trashë.

Është i mirë për fëmijën tek gratë shtatëzëna

Nëse jeni shtatëzënë, fjetja në anën e majtë dërgon më shumë lëndë ushqese tek placenta dhe fëmija juaj. Gjithashtu, largon presionin në shpinën tuaj, dhe e pengon uterusin nga shtypja e mëlqisë.

Do të qetësoj thartinat

Për shkak se stomaku juaj pozicionohet në të majtë të trupit tuaj, duke fjetur në anën e majtë mund të ndihmojë për të zvogëluar simptomat e acidike.

Kërko