Si të largojmë dhimbjen e kokës në 5 minuta pa barna

Kur keni dhimbje koke dhe barnat që ju nevojitet nuk i keni afër, situata duket e pashpresë. Por nuk është kështu. Ka një mënyrë shkencore për të larguar dhimbjen e kokës pa barna përmes metodës të quajtur “akupresioni”.

Si funksionon kjo metodë.

Akupresioni është një lloj masazhi, efektiviteti i të cilit vërtetohet nga studime të shumta shkencore. Nga natyra e saj, kjo është një formë e akupunkturës dhe refleksoterapisë, por nuk kërkon njohuri të veçanta mjekësore.

Si të bëhet masazh në pikat akupresive

Së pari, duhet të merrni një pozitë të rehatshme dhe të relaksoheni. Masazh nuk merr shumë kohë: nga 30 sekonda në 1 minutë mesatarisht.

Masazhoni një pikë me lëvizje të lehta ose me rrethore. Zakonisht, dhimbja e kokës zhduket gjatë masazhit ose 5-10 minuta pas saj.

Ka 6 pika kryesore për të hequr qafe një dhimbje koke

 

Pika Yintang

Pika e syrit të tretë, apo Yintang, gjendet midis vetullave në vendin ku ura e hundës kalon në ballë. Kjo pikë është gjithashtu përgjegjëse për heqjen e lodhjes së syve.

 

Pika Zan Zhu

Këto pika simetrike janë të vendosura në pjesën mes të dy vetullave. Masazhi i kësaj zone gjithashtu lehtëson një hundë të lëngshme dhe përmirëson mprehtësinë pamore. Bëni masazh për 1 minutë duke shtypur ose me lëvizje rrethore.

Pika YingXiang

Këto pika janë të vendosura në të dy anët e hundës në drejtim me sytë. Ndihmon për të hapur sinuset, për të zvogëluar dhimbjen e kokës dhe dhimbjen e dhëmbëve dhe për të lehtësuar stresin.

Pika Tian Zhu

Pikat janë të vendosura në pjesën e pasme të kokës në mes të veshit dhe fillimit të shtyllës kurrizore. Masazhimi i këtyre pikave ndihmon në zbutjen e mbingarkesës së hundës, dhimbje në sy dhe veshë, dhimbje koke të rënda, dhe migrenë.

Pika Shuai Gu

Pikat Shuai gu janë të vendosura 2-3 cm nga fillimi i vijës së flokëve në zonën e tëmthit. Ndjeni një gropë të vogël për të gjetur këtë pikë. Presioni i aplikuar në këtë zonë lehtëson dhimbjet në pjesën temporale të kokës dhe lodhjen e syve.

Pika He Gu

Këto pika simetrike janë të vendosura në anën e pasme të dorës midis gishtit të madh dhe gishtit tregues. Presioni i aplikuar në këtë zonë gjithashtu lehtëson dhimbjen e shpinës, dhimbjen e dhëmbëve dhe tensionin në muskujt e qafës.

Kërko