Skenat më të pauzuara të filmave të të gjitha kohërave

10

Disa filma janë kaq të jashëtzakonshëm sa që ne thjesht nuk mund dhe nuk na mjafton knaqësia pa i pauzuar dhe rikthyer disa herë me radhë disa nga skenat e tyre. Por në disa raste, gjatë gjirimeve ndodhin lëshime në skonografi, disa me dhe të tjerat të pa qëllimshme, gjë që i bënë shikuesit të habiten dhe të shikojnë nëse ajo ka qenë pjesë e filmit apo janë duke iu bërë sytë. Disa filma me skena epike të pauzës përfshijnë:

Jurassic World,
Psycho,
Exorcist.

Këto janë disa nga skenat më të pauzuara në filma më të famshëm të të gjitha kohërave

1. Në Star Wars në episodin “Një Shpresë e Re”, mund të shihni një nga ushtarët në të djathtë që godet kokën e në derë. Kjo ishte e pa qëllimshme, dhe më vonë në një edicion special të filmit, regjisori e bënë këtë pjesë të skenës duke i shtuar edhe një efekt zanor që paraqet goditjen.

 

2. Në Jurassic World, ekziston një skenë në të cilën një burrë që përpiqet me dëshpërim për të shpëtuar pijet e tij duke i rënë derisa dinosaurët sulmojnë

 

3. Çdo adhurues i filmave e mban mend këtë skenë nga filmi “Basic Instinct”. Kjo mund të jetë një nga skenat më të famshme të historisë së filmit, e pauzuar pafundësisht

 

4. Në filmin e parë të Iron Man, një prototip i mburojës së Captain Amerika mund të shihet pas Tony Stark

 

5. Në këtë skenë të filmit “Fast Times at Ridgemont High”, aktorja Phoebe Cates del nga pishina dhe ngadalë fillon të hek pjesën e sipërme të bikinit. Kamera largohet vetëm pak momente para se aktores ti dalë gjoksi plotësisht. Ky moment i veçantë e bëri këtë skenë një nga momentet më të ndezura në historinë e filmit

 

6. Në filmin e parë Indiana Jones, një mizë fluturon afër gojës së aktorit Paul Freeman. Ajo madje shkon në gojën e tij më pas ajo nuk shfaqet më. Edhe sot e kësaj dite adhuruesit e filmit pyesin përse kjo skenë u la në film, dhe qfarë ndodhi me mizën

 

7. Në “Man of Steel”, logoja e kompanisë Wayne mund të shihet në një satelit në hapësirë

 

8. Karakteri i Brad Pitt-it, Tyler Durden, shfaqet disa herë në filmin Fight Club

 

9. Në Star Wars: Force Awakens, Luka qëndron pranë një shkëmbi të çuditshëm në fund të filmit. Adhuruesit pyesin se qfarë mund të jetë ai që duket si një gur varri

 

10. Kjo skenë nga filmi “The Wolf Of Wall Street”, ashtu si skena e famshme nga Basic Instinct, tërhoqi shumë vëmendje tek shikuesi. Margot Robbie ulet në dysheme dhe hap këmbët vetëm për disa sekonda dhe kjo mjafton t’i bëjë njerëzit ta pauzojnë këtë skenë shumë herë me radhë

 

11. Një skenë nga filmi i David Cronenberg tregon një shpërthim të thellë të kokës së një njeriu në film. Adhuruesit e filmit kanë kaluar kohë të gjatë duke u përpjekur të pauzojnë në momentin e duhur për të kapur momentin më të përsosur të kokës shpërthyese

 

12. Shumë shikues të filmit Pulp Fiction janë munduar ta pauzojnë filmin në kohën e duhur që të mund të kapin ndonjë paraqitje të pjesëve të poshtme të Bruce Willisit

Kërko