Këto janë pasojat që sjell mungesa e gjumit

3

Disa studiues të Universiteti i Helsinkit, kanë studiuar efektet që mund të shkaktojë mungesa e gjumit
Sipas tyre mund të shkaktojë rritje të kolesterolit dhe mund të shkaktojnë dëme në zemër. Personat e dërrmuar me më pak energji, i kanë më pak aktive gjenet, të cilat rregullojnë qarkullimin e gjakut.

Një gjë e tillë ndikon në ditën tuaj, sepse kur jeni të lodhur dhe pa energji, dembeloseni dhe evitoni aktivitetet fizike të shëndetshme.

Të dhënat e këtij studimi tregojnë se personat të cilët kanë sulme dhe probleme me zemrën, janë ata që u mungojnë tetë orët e rekomanduara të gjumit.

Kërko