98 perqind e njerezve kane mangesi te kesaj lende ushqyese.Kujdes

60

Hulumtuesit ne Universitetin Purdue zbuluan se 98 perqind e nje populli ka te ngjare te kete mangesi ne acide yndyrore omega-3.

Peshqit, arra dhe farat e chia jane te gjitha te pasura me lende ushqyese, por duket se shumica e njerezve nuk konsumojne mjaftueshem.
Ata gjithashtu gjeten se 82 per qind e njerezve besonin se nuk kishin nevoje te merrnin nje shtojce per te pasur nje diete te ekuilibruar.

“Eshte thelbesore te identifikohen strategjite per te mbyllur hendekun midis marrjes dhe perqendrimit te acideve yndyrore omega-3 per te ndihmuar n ereduktimin e rrezikut te semundjeve koronare te zemres dhe per te ndihmuar ne shendetit te trurit”, thone ekspertet.
Hulumtimet e meparshme kane zbuluar se konsumimi i mjaftueshem i omega-3 mund te ndihmoje ne parandalimin e demences.
Nje studim i botuar ne Journal of Alzheimer’s Disease tregoi se ushqyesi mund te rriste rrjedhjen e gjakut ne tru.

“Ata duhet te vijne nga burime diete, por realiteti eshte se dieta vetem nuk mund te jete e mjaftueshme, veganerisht nese jeni si shume njerez qe nuk kane qasje ne ushqime te fresketa dhe cilesore”.
Nje perfitim tjeter i omega-3 mund te jete efekti i tij mbrojtes kunder gripit dhe infeksionit.
Mendohet se ato mund te jene te dobishme per nxitjen e sistemit imunitar dhe rregullimin e inflamacionit.

Kërko